Valentijn cupcakes gevuld met Nutella

Super makkelijke valentijn cupcakes met een diepe chocolade smaak! Chocolade cupcakes gevuld met Nutella, getopt met chocolade botercrème en hartjes sprinkles.

Ingrediënten chocolade valentijn cupcakes:

Voor de cupcakes: (12 cupcakes)

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristal suiker
  • 4 eieren
  • 180 gram bloem
  • 30 gram cacao poeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 100 gram Nutella

Voor de chocolade botercrème:

  • 250 ongezouten roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 30 gram cacao poeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • hartjes sprinkles

Hoe maak je deze chocolade valentijn cupcakes?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Begin met het luchtig kloppen van de 200 gram ongezouten roomboter. Doe dit voor enkele minuten, tot dat de kleur van de boter lichter begint te worden. Voeg nu de kristalsuiker en het vanille extract toe.

wanneer het botermengsel luchtig genoeg is kan je de rest van de ingrediënten (behalve de Nutella) toevoegen. Het kan even duren voordat de cacao poeder zich mengt in het beslag, dus blijf het beslag goed mixen tot dat het een egale kleur heeft.

Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes en bak ze in het midden van de oven voor 15 tot 20 minuten.

Terwijl de cupcakes afkoelen kan je alvast de botercrème maken. Begin wederom met het luchtig kloppen van de roomboter. Ik laat de keukenmachine het voor minstens 10 minuten goed door kloppen. Hierdoor wordt de boter lichter van smaak en textuur. Voeg vervolgens lepel voor lepel de poedersuiker toe totdat het een geheel is. Als laatste kan het vanille extract en de cacao poeder er bij.

Om de valentijn cupcakes wat specialer te maken vul ik ze nog met Nutella. Zorg ervoor dat de cupcakes geheel zijn afgekoeld. Snij dan voorzichtig in het midden van de cupcake een rondje en hol de cupcake een stukje uit. Vul het gat vervolgens op met Nutella.

Spuit met een kartel spuitmondje de botercrème op de cupcakes en maak ze af met hartjes sprinkles!

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op pinterest!

Join the Conversation

  1. Die lijken me heerlijk. Ik ga ze proberen en verander suiker in stevia. Wie weet!

    1. leuk! Zal vast en zeker even lekker zijn 🙂

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder