Vanille koekjes met salted caramel fudge

Vanille suiker koekjes gevuld met salted caramel fudge! Binnen een half uur heb je deze koekjes op tafel gezet

Ingrediënten vanille koekjes met salted caramel fudge: (voor 20 koekjes)

Voor de koekjes:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram fijne kristal suiker
  • 1 eetlepel vanille suiker
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de salted fudge caramel:

  • 8 blokjes caramel fudge
  • 2 eetlepels slagroom
  • snufje zout

(je kan er ook voor kiezen om de karamel geheel zelf te maken met dit recept!)

Hoe maak je deze vanille koekjes met salted karamel fudge?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de koekjes. Kneed dit deeg goed met je handen tot dat alle ingrediënten gemengd zijn. Vorm het deeg in een grote bol en dek de kom af met wat folie. Zet de kom voor 30 minuten in de koelkast zodat het steviger kan worden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol van het koekjesdeeg kleine bolletjes. Plaats de bolletjes minstens 2 centimeter van elkaar af. Druk met een kleine ‘scoop’ midden in de bolletjes zodat je een kuiltje krijgt.

Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten gaar in het midden van de oven. Laat ze volledig afkoelen voordat je verder gaat. (sneller klaar zijn? Bak deze koekjes dan in de airfryer! 6 minuten op 160 graden. gebruik wel een gril plaatje!)

Voor de salted fudge karamel doe je de fudge blokjes in een kom met de slagroom. Doe deze kom in de magnetron op 700W voor 20 seconde. Roer na die 20 seconde het mengsel goed door inzet hem dan weer voor 20 seconde in de magnetron. Herhaal deze stappen totdat de fudge volledig is gesmolten. Voeg nu op smaak het zout toe.

Vul de kuiltjes van de koekjes met de caramelsaus.

That’s it!

PS: Bewaar dit recept op pinterest!

Join the Conversation

  1. Oh lekker! Ik hoop dat we op de Filipijnen ook caramel fudge kunnen vinden 🙂

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder