Kaneel koekjes met bosvruchten jam

Deze kaneel koekjes met bosvruchten jam zijn super makkelijk en snel om te maken. Daarnaast zien ze er ook nog eens heel leuk uit bij de komende feestdagen!

Ingrediënten kaneel koekjes met bosvruchten jam:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gram fijne kristal suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaas kruiden
  • 100 gram bosvruchten jam

hoe maak je deze kaneel koekjes met bosvruchten jam?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Mix met een elektrische handmixer de roomboter en de kristal suiker. Dit doe ik voor een paar minuten zodat de boter iets luchtiger wordt. Voeg hieraan het ei toe.

Voeg het bloem, de kaneel en de speculaas kruiden toe aan het beslag en kneed nu verder met de hand. Het heeft even tijd nodig tot dat de kruiden zich goed gaan mengen in het beslag, dus goed kneden!

Rol het deeg in een bol en zet dit voor een half uur in de koelkast.

Bestrooi de plaats waar je het deeg op uit gaat rollen met wat extra bloem, dit zorgt ervoor dat de koekjes niet gaan vastplakken aan de ondergrond.

Rol het deeg uit (ongeveer 1 cm dik) en steek uit het beslag rondjes. Uit de helft van die rondjes steek je nog eens een gingerbread mannetje uit (dit kunnen natuurlijk ook andere vormpjes zijn)

Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de koekjes in 8 tot 9 minuten gaar. Laat ze eerst even afkoelen (uitharden) voordat je verder gaat.

Smeer nu tussen de koekjes de bosvruchten jam en duw ze voorzichtig op elkaar.

That’s it!

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

PS: Bewaar dit recept op pinterest!

Join the Conversation

  1. Ziet er weer (te) lekker uit!

    1. Haha dank je wel❤️

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder