Kerstboom meringue

Met maar een paar ingrediënten maak je deze makkelijke kerstboom meringues. Deze knapperige schuimpjes zijn leuk om neer te zetten tijdens de kersttijd of als bijlage te gebruiken bij een dessert.

Ingrediënten kerstboom meringues:

  • 4 eiwitten (ongeveer 100 gram)
  • 200 gram fijne kristal suiker
  • snufje zout
  • groene kleurstof
  • sprinkles

Hoe maak je deze kerstboom meringues?

Verwarm de oven voor op 90 graden (hetelucht)

Begin eerst met het ontvetten van de kom en gardes die je dadelijk gaat gebruiken. Het is belangrijk dat er geen spoortje vet is anders loop je namelijk de kans dat je de eiwitten niet goed kan opkloppen.

Klop met de elektrische handmixer de eiwitten met het zout stijf. Voeg steeds lepel voor lepel de suiker toe totdat deze helemaal is opgenomen. Om te kijken of het eiwit stijf genoeg is kan je de kom ondersteboven houden, beweegt het eiwit mengsel nog? dan is het nog niet stijf genoeg.

Roer voorzichtig een beetje groene kleurstof door het meringue mengsel (ik gebruik deze kleurstof) Begin met een klein beetje, doordat de meringue helemaal wit is kleur hij heel erg snel. Tevreden met de kleur? Vul dan een spuitzak met het beslag en spuit de kerstbomen op een vel bakpapier.

Als je wilt kan je nu ook voorzichtig de sprinkles over de meringues strooien.

Bak de meringue in het midden van de oven voor ongeveer 1,5 tot 2 uur. Maak de oven niet tussentijds open en laat ze ook geheel afkoelen in de oven.

That’s it!

Bewaar de kerstboom meringues op een droge plek, dan kan je ze een tot twee weken bewaren!

PS: Bewaar dit recept op pinterest!

Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

  1. LEKKERRRR! Ik zal mijn vrouw vragen om dit weer te maken 🙂 zij kan dat ook heel goed!

    1. Aah wat leuk! 😀😀

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: