luchtige vanille cake met chocolade pepernoten

Een luchtige vanille cake gevuld met chocolade pepernoten. Super leuk om voor sinterklaas te maken of natuurlijk om gewoon zo op te eten.

Ingrediënten vanille cake met chocolade pepernoten:

Voor de cake:

  • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram fijne kristal suiker
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 100 gram chocolade pepernoten

Voor de topping:

  • 50 gram melk chocolade
  • 50 gram witte chocolade
  • 100 gram slagroom
  • 50 gram chocolade pepernoten

Hoe maak je deze vanille cake mer chocolade pepernoten?

Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht)

Begin eerst met het scheiden van het eigeel en het eiwit. Het eiwit moet eerst worden opgeklopt, dat is wat deze cake luchtig maakt. Klop het eiwit geheel stijf met een handmixer op de hoogste stand. Zet deze kom nog heel even aan de kant.

Klop vervolgens in een grote kom de ongezouten roomboter los voor minstens 4 minuten op een middelhoge stand. Voeg hier de eieren, de suiker en het zelfrijzend bakmeel aan toe. Blijf mixen tot dat alle ingrediënten gemengd zijn. Voeg ook het vanille extract toe onder het mixen.

Schep nu het opgeklopte eiwit door dit beslag heen. Zorg dat je het voorzichtig omschept en er niet meer met de handmixer door heen gaat! Als het eiwit is opgenomen kan je de chocolade pepernoten er doorheen roeren.

Vet een cake bakblik in en bekleed deze met bakpapier. Schud het beslag in de cake vorm en bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 60 minuten.

Laat de cake volledig afkoelen voordat je het gaat versieren.

Voor de decoratie strooi ik chocolade pepernoten over de cake heen. Smelt ik 50 gram melk chocolade met 50 gram slagroom en ‘drip’ deze over de cake heen. Hetzelfde doe ik met de witte chocolade.

That’s it!

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

PS: Bewaar dit recept op pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder