Bosbessen room dessert

Dit bosbessen room desert met bokkenpootjes is super makkelijk en snel om te maken. Perfect dessert dus voor de aankomende feestdagen

Ingrediënten bosbessen room dessert: (voor 4 personen)

  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker
  • 250 gram griekse yoghurt
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel water
  • 8 bokkepootjes

Hoe maak je dit bosbessen room dessert?

Begin eerst met het maken van de blauwe bessen saus. Dit doe je door 100 gram bosbessen samen met 50 gram suiker en een eetlepel water in een pan te doen en het te laten koken op het fornuis. Blijf tussendoor goed roeren, als de saus te dik wordt kan je er altijd nog een beetje water aan toevoegen. Zodra het een stroperige saus is kan je de pan van het vuur afhalen. (er zullen wel stukjes bosbes in de saus blijven, heb je liever een gladde saus? ga er dan nog even met de staafmixer doorheen)

Klop nu de slagroom samen met 50 gram suiker geheel stijf met de handmixer. schep hier vervolgens de griekse yoghurt doorheen.

Schep een beetje van de bosbessen saus onder in de glaasjes die je gebruikt. Schep daarna een laagje van het roommengsel eroverheen. Ga zo door totdat het mengsel op is.

Top het room dessert af met nog wat extra bosbessen saus en 2 bokkenootjes.

That’s it!

PS: bewaar dit recept op pinterest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.