Red vevlet koekjes met witte chocolade

Na 3 pogingen heb ik eindelijk het perfect recept voor dikke red velvet koekjes met witte chocolade. Knapperig van de buitenkant en chewy van binnen. Met dit recept heb je iets meer geduld nodig, het beslag moet namelijk 4 uur in de koelkast, maar dat is het zeker waard!

Ingredienten red velvet koekjes met witte chocolade: (voor 4 HELE groote koeken, of 8 normale)

  • 120 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 120 gram licht bruine bastard suiker
  • 90 gram fijne kristal suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 280 gram meel
  • 2 eieren
  • 30 gram cacao poeder
  • rode kleurstof
  • 100 gram witte chocolade (mag ook meer zijn natuurlijk)

Hoe maak je deze red velvet koekjes met witte chocolade?

Klop als eerste de roomboter los met een handmixer in een ruime kom. Voeg hieraan de lichte bastard suiker en de fijne kristalsuiker toe. Klop dit voor 2 minuten goed door op de hoogste stand en voeg dan 1 voor een de eieren toe aan het beslag.

Pak nu een aparte kom en zeef hier het meel, het bakpoeder en de cacao poeder in, roer dit goed door elkaar. Dit voorkomt klonten in het beslag. Voeg deze droge ingredienten nu in een keer toe aan het ‘natte’ beslag.

Je kan er voor kiezen om nogsteeds de handmixer te gebruiken maar het makkelijkste is om het beslag met de hand te kneden aangezien het een heel dik en vast beslag wordt.

Voeg nu de rode kleurstof aan het beslag toe tot dat het beslag fel rood kleurt. Dit is de kleurstof die ik gebruik. Je kan alle vloeibare kleurstoffen gebruiken, alleen geen poedervorm, dat tast namelijk de textuur van het beslag aan.

Hak nu de 100 gram witte chocolade in kleine stukjes en voeg deze ook aan het beslag toe.

Nu is het tijd om de koekjes te rollen. Ik rol van dit beslag 4 hele grote (dikke) koekjes of 8 middel maat koekjes. Rol het beslag in ballen en leg ze op een bakplaat.

Leg de bakplaat voor minimaal 4 uur in de koelkast. Dit zorgt er namelijk voor dat het beslag koud en hard wordt. Daardoor lopen koekjes minder uit tijdens het bakken en blijven ze mooi dik.

Nadat het beslag in de koelkast heeft gestaan kan je ze afbakken in de oven. Voor 10 tot 12 minuten op 180 graden (hetelucht)

Laat de red velvet koekjes even afkoelen op een rooster.

That’s it!

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

Cheesecake met red velvet cookie dough bodem

Red velvet pancakes met roomkaas glazuur

PS: Bewaar dit recept op pinterest

Join the Conversation

  1. Hi. Ik ben er nu mee bezig maar krijg hem echt niet zo rood. Mijn deeg is bruin door de cacao. Ze liggen nu te rusten vanmiddag afbakken! Ben benieuwd!

    1. Hi hilda! Meer kleurstof toevoegen! Gaat best veel in 😊

      1. OK. Gaan we dat zeker doen de volgende keer. Ik was bang dat ik het niet goed had gedaan. Teveel cacao…. Nog een uurtje dan mogen ze de oven in….

      2. Haha ben benieuwd!!

      3. Ze zijn heerlijk

      4. Ah gelukkig, leuk!!

    2. Heyy moet je ongezouten roomboter of gezouten

      1. Het liefst ongezouten roomboter!

  2. Wow that looks incredible 🙂

  3. Hi! Is het mogelijk om de bloem en bakpoeder te vervangen door zelfrijzend bakmeel?

    1. Hi evie! Dat kan zeker! Het kan alleen zijn dat ze iets minder knapperig worden!

  4. Wow! Die ga ik snel maken! Stop je het deeg als ballen in de oven, of maak je er eerst een plattere plak van?

    1. Wat leuk! Nee ik laat het in een bal, het vorm dan vanzelf een goede koekjes vorm in de oven!

      1. Ah top, dankjewel!

  5. ai…ik heb ze gemaakt en ze zijn in de oven geweest, maar blijven zacht van buiten…wat doe ik fout?

    1. Patricia says:

      Heb ik ook 😅

  6. Ik krijg geen mooie balletjes omdat het beslag zo erg plakt. Wat is de oplossing daarvoor?

    1. Je handen invetten met een klein beetje olijfolie!

    2. Hi wendy! Je kan ook het beslag even 10 minuutjes in de koelkast zetten, dan gaat het rollen makkelijker!

    3. Ik leg het deeg eerst eveb in de koelkast, dan is het makkelijker on ballen van te maken

  7. Red velvet lukt steeds niet. Ik zag dit recept en dacht nou nog 1 x proberen.
    En tadaaaaa …. voor het eerst rode koekjes.
    Leuk recept&smaken heel lekker !

    1. Hi Nikki! Super leuk om te horen! Thnx voor je reactie 🥰

  8. Ik heb ze gemaakt! Ze waren erg lekker! Ik had per ongeluk niet goed naar de Dr. Oetker kleurstof gekeken, deze bleek meer voor icing te zijn dus mijn koeken waren gewoon bruin: ook lekker! Binnenkort nog eens maken met de goede kleurstof.

    1. Ohnee!! Haha kan natuurlijk gebeuren! Gelukkig waren ze wel lekker. Dank je wel voor je leuke reactie ❤️

  9. Hi! Ik had de red velvet cookies gebakken! Ze smaakte heel lekker!😋 maar ik had ze meer dan 4 uur in de koelkast laten staan. Is dat erg?

    1. Hi Lizzy! Wat leuk om te horen! Nee geen probleem, ik laat ze zelf ook wel eens een hele nacht in de koelkast ❤️

  10. Samantha says:

    Hoort de binnenkant zacht te blijven? Moet de 4 koeken 20 minuten gebakken worden en de 8 koeken 10 minuten?

    1. Hii! De binnenkant blijft inderdaad wel wat zachter het zijn een soort Amerikaanse koekjes! De 4 koekjes voor 10 tot 12 minuten en 8 koekjes 10 minuten.. na het afkoelen worden ze harder 🙂

  11. moeten ze in 4 uur in de koelkast

    1. Minimaal 2 uur. Hoe langer hoe dikker ze blijven tijdens het bakken

  12. Hoi ik ga dit recept proberen, kun je ze na het bakken ook invriezen en hoelang zijn ze dan houdbaar?

    1. Zeker geen probleem. Invriezen kan tot 4 maanden. Vervolgens even lagen ontdooien en 4 minuutjes in de oven

  13. Hi! Ik heb veel kleurstof gebruikt en het beslag ziet er knalrood uit, maar mijn koekjes worden helemaal bruin in de oven, zelfs als ik hem op minder dan 180 graden zet, wat kan ik hier aan doen?

  14. Gebruik je nou bakmeel of volkorenmeel of gewoon bloem. Je geeft aan meel maar welke dan?

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder