Vanille cake met salted caramel swirl

Heerlijke ouderwetse vanille cake met een twist! De salted caramel swirl is wat deze cake zo speciaal maakt. Naast dat het natuurlijk heel erg lekker is ziet het er ook nog eens mooi uit!

Ingrediënten vanille cake met salted caramel swirl:

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 150 gram fijne kristal suiker
  • 50 gram donkere bastard suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • Salted caramel saus (ik maak hem zelf met dit recept)
  • Pecan noten
  • Zout

Hoe maak je deze vanille cake met salted caramel swirl?

Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht)

Om deze swirl cake te maken heb je 2 grote kommen nodig voor het beslag. In de eerste kom maken we het vanille beslag. Klop 100 gram roomboter los met de elektrische handmixer. Het makkelijkste is als de boter op kamer temperatuur is maar het is niet noodzakelijk. Voeg dan 100 gram fijne kristalsuiker en het vanille extract toe. Als laatste voeg je 2 eieren stuk voor stuk toe en zeef 125 gram zelfrijzend bakmeel door het beslag heen. mix het op de hoogste stand voor minimaal 4 minuten. Zet dit beslag even aan de kant.

Voor het caramel beslag; klop wederom 100 gram roomboter los met de elektrische handmixer. Voeg hieraan 50 gram kristal suiker en 50 gram donkere basterd suiker aan toe. Als dit gemixt is voeg je weer 1 voor 1 2 eieren toe en zeef je 125 gram zelfrijzend bakmeel door het beslag heen. Als laatste mix ik 2 grote eetlepels zelfgemaakte salted caramelsaus door het beslag heen. Zet het beslag even aan de kant.

Bekleed de cakevorm die je gaat gebruiken met bakpapier en vet voor de zekerheid de randjes nog even in met boter. Zo ben je er zeker van dat je cake niet gaat vastplakken.

Giet eerst 1/3 van het vanille beslag in de vorm en druk het plat met een lepel zorg dat de gehele bodem bedekt is. Hierover komt een laagje van het karamel beslag, spreid dit wederom voorzichtig uit met een lepel. Ga zo door totdat het beslag op is.

Bak de cake binnen 60 tot 70 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cake volledig afkoelen, versier met pecan noten en nog eens wat extra salted caramel saus!

That’s it!

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Chocolade fudge donuts met caramel saus

PS: bewaar dit recept op pinterest

Join the Conversation

  1. Deze ga ik zeker snel een keer proberen…. ziet er erg lekker uit.

    1. Wat leuk! Dankjewel

  2. Dank voor het recept. Zal zeker eens maken . Ook de karamel.

    1. Wat leuk! laat maar weten wat je er van vond

  3. Oehhh krijg helemaal trek hierin, wat een smakelijke foto’s !!

    1. Lief! Thnx <3

  4. Geweldig, klinkt heel lekker. Ik ben beschikbaar om te proeven.

  5. Wat leuk, dankzij jou ‘like’ op mijn webblog kom ik op deze heerlijke site! Ziet er goed uit en ik ga het zeker proberen 😀

    1. Ohh wat leuk! Dankjewel <3

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder