Red velvet pancakes met roomkaas glazuur

Red velvet taart.. wie kent het niet?! Red velvet is ondertussen vanuit America komen overwaaien en is super populair, nu ook in Nederland. Niet zo heel gek natuurlijk, de heerlijke smaak van de cake met de roomkaas vulling zit nu ook in deze pancakes verwerkt. Een heerlijk ontbijtje of lunch!

Ingrediënten red velvet pancakes met roomkaas glazuur:

(voor 5 a 6 dikke pancakes)

  • 130 gram meel
  • 2 eetlepels fijne kristal suiker
  • 1 eetlepel pure cacao poeder
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 180 milliliter melk
  • 25 gram ongezouten roomboter + een beetje om in te bakken
  • Rode kleurstof

Voor de roomkaas glazuur:

  • 100 gram roomkaas (ik gebruik Philadelphia)
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille suiker

Hoe maak je deze red velvet pancakes?

In een grote kom; mix het meel, de suiker, cacao poeder en de bakpoeder goed door elkaar heen. Voeg vervolgens de melk beetje voor beetje toe en mix zo lang (met de hand of met de elekrische hand mixer) tot dat er geen klonten meer in het beslag zitten. Doe dan het ei er bij.

Smelt de roomboter in de magnetron en roer deze ook door het beslag heen. De roomboter is niet noodzakelijk maar zorgt wel voor een vollere smaak.

Nu is het tijd voor de kleurstof. Ik gebruik zelf deze pasta kleurstof. Ik raad aan om deze kleurstof of een andere vloeibare kleurstof te gebruiken. Als je namelijk een poeder kleurstof gebruikt kan de textuur van de pannenkoeken veranderen. (Droog, korrelig worden etc.)

Voeg de kleurstof toe totdat je een fel rood beslag hebt.

Smelt vervolgens wat boter in een pan en bak de pannenkoeken voor ongeveer 2 minuten aan 1 kant op medium vuur. Als er bubbeltjes aan de bovenkant beginnen te vormen weet je dat je hem moet omdraaien. De andere kant hoeft maar 1 minuut te bakken.

Als de pannenkoeken klaar zijn is het tijd om de roomkaas glazuur te maken! Mix de roomkaas samen met de poedersuiker en de vanille suiker. Smeer het op de pannenkoeken en top ze eventueel nog af met wat poedersuiker!

That’s it!

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Cheesecake met red velvet cookie dough bodem

PS: pin dit recept op pinterest

Join the Conversation

  1. Het spreekwoordelijke water loopt me in de mond. Is het nog te vroeg voor deze zonde?

    1. Haha pannenkoeken kunnen altijd 😉

  2. Voor mij als diabeet een btje teveel suiker, maar het ziet er heel smakelijk uit.Misschien kan ik suiker vervangen voor stevia?

    1. Ja kan je zeker eens uitproberen! Wie weet.. 🙂

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder