Roze koek popcorn

Recept voor roze koek popcorn. Door het glazuur van de roze koek te gebruiken krijgt de popcorn een geweldige smaak en natuurlijk een geweldige kleur! Ook perfect te gebruiken bij babyshowers of op feestjes.

Ingrediënten roze koeken popcorn: (voor ongeveer 4 porties)

  • 200 gram pofmais (of koop gewoon kant en klare popcorn als je sneller klaar wilt zijn)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram frambozen
  • 200 gram poedersuiker

Hoe maak je het?

Wil je de popcorn zelf maken? volg dan deze instructies: Zet een grote pan (met deksel) op het vuur en voeg de olie toe. Laat de olie goed warm worden. Om te testen of de olie warm genoeg is kan je 3 maïskorrels in de pan doen en kijken of ze na enkele ogenblikken ‘poppen’. Als de olie warm genoeg is bestrooi dan de bodem met de pofmais. Zet vervolgens de deksel er meteen weer op zodat de mais niet uit de pan kan schieten.

Zodra je geen mais meer hoort ploffen kan je de pan van het vuur halen. Verspreid de popcorn vervolgens over een bakplaat, door ze te verspreiden zal de popcorn straks niet aan elkaar plakken. Je kan er eventueel voor kiezen om wat suiker over de popcorn te strooien maar door het glazuur de er straks overheen gaat is dit niet nodig.

Nu voor het glazuur; zet een steelpannetje op laag vuur en doe vervolgens de frambozen in een zeef. Druk de frambozen plat met een lepel en van de ‘mousse’ op in het steelpannetje. Voeg hier vervolgens de poedersuiker aan toe en blijf roeren totdat het gemengd is. let op: laat de pan niet te warm worden anders wordt het glazuur te hard.

Zet het vuur uit en laat het glazuur een paar minuutjes staan zodat het kan afkoelen. Als het glazuur namelijk te warm is en je het over de popcorn giet kan de popcorn heel zacht worden, dat wil je natuurlijk niet!

Giet de glazuur vervolgens over de popcorn heen. Laat de popcorn dan nog even voor 10 minuten rusten totdat de glazuur niet meer plakt en uitgehard is.

That’s it!

Bewaartip: Bewaar de popcorn voor 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje.

Join the Conversation

  1. Leuk idee, keer wat Anders

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: