Bosvruchten crumble met 4 ingrediënten

Bosvruchten crumble. Heerlijk warme vruchten met een ‘kruimellaagje’ Perfect als ontbijt bij het komende herfst weer of natuurlijk te gebruiken als dessert.

Ingrediënten bosvruchten crumble: (voor 4 personen)

  • 200 gram bosvruchten; ik gebruik bosbessen,frambozen en bramen.
  • 75 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Maak het crumble deeg van de boter, bloem en de suiker. Kneed dit met de hand totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Is het deeg nog steeds te vast? voeg dan steeds beetje voor beetje wat bloem toe totdat er meer kruimels ontstaan.

Verdeel het fruit over de vormpjes en strooi het kruimeldeeg over het fruit heen. Zet ze vervolgens in het midden van de oven voor 10 minuten.

(Maak je het in de airfryer? Bak het dan 6 minuten op 200 graden)

Warm is deze bosvruchten crumble natuurlijk het lekkerst maar het kan ook koud gegeten worden! De vruchten crumble kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.

Join the Conversation

  1. 😋❤️
    Een beetje havermout bij de crumble is ook lekker!

    1. Dat is zeker waar 😉

  2. Dit ziet er lekker uit! 😃 Zou het ook gaan met vruchten uit de diepvries denk je (na ontdooien)?

    1. Ja zeker! 😍😍

  3. yninavanclee says:

    Heel leuke recepten hier op je blog 😀

    1. Wat lief! dank je wel!

  4. Dit recept was uitstekend. Ik heb erg genoten van dit maaltje. Proficiat!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder