Rolo koekjes

Chocolade en caramel is sowieso al een heerlijke combinatie, in een koek zijn deze Rolo snoepjes nog lekkerder! Dit recept is goed voor 8 grote Amerikaanse koekjes. Knapperig van de buitenkant en chewy van binnen.

Ingrediënten voor de rolo koekjes: (voor 8 grote koeken)

  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram bastard suiker
  • 50 gram normale suiker
  • 2 eieren
  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Rolo’s (zoveel als je wilt natuurlijk)

Hoe maak je deze rol koekjes?

Verwarm de oven voor op 200 graden. (hetelucht)

Klop het ei met de handmixer samen met de bastard suiker, normale suiker, de roomboter en het vanille extract totdat alles gemengd is. Voeg vervolgens door middel van een zeef de bloem met het bakpoeder toe. Uiteindelijk moet het een dik beslag worden. Mix voor minimaal 5 minuten op de hoogste stand.

Schep voorzichtig de rolo’s door het beslag heen zonder deze te breken. Bewaar er een paar voor de decoratie.

Bekleed een bakplaat met met bakpapier. Rol met de hand bolletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. (Tip: leg de bakplaat met het deeg nog even voor 10 minuutjes in de vriezer. Hierdoor blijven de koeken dikker en lopen ze minder uit!)

Druk op het laatste de overgebleven rolo’s op de bovenkant van de deegbollen en schuif ze vervolgens in de oven voor 12 minuten.

Pak de bakplaat uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen.

That’s it!

Bewaartip: Je kan de koeken 4 dagen bewaren in een afgesloten koektrommel of tot plus minus 3 maanden als je ze invriest.

Join the Conversation

  1. Wat een lekker recept. Dit ga ik even screenshotten en eens maken! 🌟❤️

    1. Wat leuk! Laat maar weten als je ze hebt gemaakt 😉

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder