Nutella lava cakes

Nutella lava cakes

Recept voor een nutella lava cake. Door de korte bereiding van de cakes wordt de buitenkant knapperig en blijft de binnenkant zacht. Dit zorgt ervoor de nutella eruit loopt. Dit recept heeft maar 5 ingrediënten en heb je binnen 15 minuten op tafel gezet!

Ingrediënten Nutella lava cake: ( voor 1 persoon)

  • 55 gram Nutella + een beetje (tip: probeer ook eens de Nutella zelf te maken met dit recept)
  • 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel.
  • 4 eetlepels melk
  • 1 eetlepel bruine bastard suiker
  • 1 theelepel boter of olie

Wil je een vegan variatie maken op deze Nutella lava cake? Maak dan de Nutella zelf en vervang de melk door amandelmelk! Net zo lekker.

Hoe maak je de Nutella lava cake?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de Nutella in een kommetje en verwarm dit voor 30 seconde in de magnetron. Dit zorgt ervoor dat de Nutella zachter wordt en beter mixt in het beslag. Het is niet noodzakelijk maar maakt het wel een stuk makkelijker!

Mix vervolgens de Nutella met het zelfrijzend bakmeel, de melk en de suiker met de handmixer totdat er geen klonten meer in het beslag zijn.

Vet vervolgens het pannetje in met de boter of olie en giet vervolgens het beslag er in. Zelf gebruik ik zo een soort pannetjes voor de Nutella cakes. De vorm maakt in principe niet uit, zorg er wel voor dat het niet te groot is anders wordt de cake sneller gaar en is er geen ‘lava’ effect meer!

Voeg op het laatste nog een eetlepel Nutella toe in het midden.

Plaats het pannetje in het midden van de oven voor ongeveer 8 minuten. De binnenkant moet nog zacht zijn als ‘ie het uit de oven haalt.

(maak je de cake in de airfryer? Dan is het 6 minuten op 200 graden!)

That’s it!

Serveertip: serveer met Vanille ijs, slagroom en poedersuiker.

nutella lava cake


12 thoughts on “Nutella lava cakes”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.